Translate

23 Ocak 2014 Perşembe

Yunus ciklet Beslenme

Yunus Ciklet Latince Adı: Cyrtocara moorii olarak bilinmektedir.
Habitatı/Doğal Yaşamı: Yunus Cikletler Malawi gölünün açıklık ve kumluk kıyı kesimlerinde yaşamaktadırlar.
Yunus Ciklet Beslenme Biçimi: Hem otçul,Hem etçil olarak beslenen yunus cikletler için piyasada bir çok kaliteli yem bulunabilir.Yunus ciklet balıkları doğal ortamda kumu kazıp yakaladıkları böceklerle beslenirler.Akvaryumda ise özel üretilmiş yemlerle beslememiz mümkündür.
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derece agresif olarak bilinse de genelde sakin bir balıktır.
Davranış Biçimi: Nadiren agresif,genelde sakin.
Yunus Cichlidlerin En Fazla Büyüdüğü Boy: Yunus cichlidler 25cm (santim)e kadar büyüyebilmektedirler. Bunda akvaryum büyüklüğü ve şartları etkin rol oynamaktadır.
Yunus Ciklet için Gerekli En Az Akvaryum Hacmi: Yunus cikletler için 300 litrelik akvaryumlardan başlayarak daha büyük hacimlerde akvaryuma gereksinim duyacaksınız.
Sıcaklık: 25 °C ila 26 °C
Su Sertliği: Sert.
pH: 7.5 ila 8.2.
Yunus Ciklet Üreme: Dişiler 20 ila 90 adet yumurtayı 18 ila 21 gün ağızda kuluçkaoluşturulması için tutarlar. Erkek dişi oranının 1/2 olmasına dikkat edilmelidir.


Yunus Ciklet Cinsiyet Ayırımı:
Erkek yunusların kafaları daha belirgin, renkleri daha canlı, ve kuyrukları dişilere göre daha sivridir.
Dişiler daha gösterişsiz ve ufaktır.
Yunuslarda diğer cichlid türlerinin çoğunda olan kuma yuva yapma özelliğine de mevcuttur.Tabi bu olay bitkiler açısından hiç iyi değildir.Çünkü dışarı çıkan bitki kökleri cichlidler için inanılmaz bir cazibeye sahiptir.Kökü yenen bitki ise çürümeye mahkumdur.Akvaryuma konulması düşünülen bitkiler ; Anubias ve Cryptocorine türlerini koymak uygun olacaktır.Anubias’ların ise kayalara ve kütüklere bağlamak iyi sonuç verecektir.


Yunus’lar sıcaklık olarak 26-28 derecede yaşarlar.pH 7,2-8,8,GH 10-18 arasında olmalıdır.Yunuslar için en az 200-300 litrelik bir akvaryum olması gerekmektedir.İyi bir gelişim için her hafta %33 lük su değişimi çok iyi olacaktır. Akvaryumda beslendiği taktirde 1 erkek ve en az 3 dişi bulunmalıdır.Dişi sayılarını akvaryum hacmine göre arttırabilirsiniz.Dişiler yumurtayı ağızlarında kuluçka yaparlar.2 ayda bir yavru verebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder